Søkeordsanalyse

En søkeordsanalyse avslører hvilke søkeord og uttrykk potensielle kunder bruker når de finner et selskap som tilbyr den typen produkter og tjenester du selger. Basert på søkeordsanalysen kan det senere utvikles innhold som kan tilføre SEO-verdien til nettstedets rangeringer i søkeresultatene for disse søkeordene og frasene.

En søkeordsanalyse er den moderne formen for markedsanalyse som gir deg en oversikt over hvilken terminologi dine potensielle kunder bruker, samt hvilke av disse ordene og setningene som er mest relevante for å utvikle innhold.

Ofte bruker folk helt andre vilkår om produktene og tjenestene du selger, enn de profesjonelle vilkårene du bruker selv. Derfor vil søkeordsanalyse ofte avsløre noen svært uventede søkeord, som du for det meste alltid vil se en viss relevans for.

Hva er utgangspunktet for søkeordsanalyse

Det er grunnen til at vi ofte ber deg om å både samle de profesjonelle uttrykkene du bruker for tjenestene og produktene dine, samt uttrykk du hører når selgerne dine eller supportpersonene snakker med kundene.

Vi bruker disse ordene som utgangspunkt for vår søkeordsanalyse. Her bruker vi en rekke verktøy for å grave ut informasjon fra Google om hvor mange søk som er på hvert søkeord. Samtidig finner vi ut hvilke andre relaterte og beslektede ord folk bruker når de søker etter emner i fagområdet du har å gjøre med.

Disse relaterte og beslektede ordene forteller Google noe om hvilke søkeord sidene på nettstedet ditt er relevante for. Så ved å integrere dem målrettet mot de enkelte sidene, kan vi målrette sidene mer nøyaktig, og sikre at du får god rangering på de mest relevante søkeordene.

Vi bruker også en rekke analyseverktøy som f.eks SearchMetrics, Ahref og SEMrush for å undersøke hvilke søkeord nettstedet ditt allerede kan ha god rangering på. Disse verktøyene kan også fortelle oss hvilke søkeord du bør fokusere bedre på, samt hvilke søkeord og uttrykk som fungerer bra for konkurrentene.

Når vi er ferdig med analysearbeidet, har vi en lang liste med søkeord og uttrykk, samt informasjon om hvor mange månedlige søk som er på hvert ord.

Det handler ikke bare om å finne søkeordene som har flest søk

Søkeordsanalyse handler ikke bare om å finne søkeord og setninger som folk flest søker etter. Det handler like mye om å finne søkeordene – og spesielt søkefraser – som gir deg de besøkende som er mest interessert i bestemte produkter og tjenester.

Det har blitt enklere fordi folk i økende grad bruker flere ord eller hele setninger og spørsmål i sine søk – de såkalte longtail-søkene.

Dette vil gjøre det lettere for både Google og deg å finne ut hva formålet med hvert søk er, og bestemme hvor relevante produktene eller tjenestene dine vil være for de besøkende.

Hva kan en søkeordsanalyse brukes til?

Det gode med denne typen søk er at det ikke blir gjort mange av dem hver måned. Derfor er ikke konkurransen på langt nær så høy som på søkeordene med mange månedlige søk. Dette vil gjøre det lettere for deg å få god rangering for disse søkeordene. 

Denne typen søk er ofte utformet som spørsmål, og ved målbevisst utvikling av innholdet på nettstedet ditt, som svarer på disse spørsmålene, kan du tiltrekke deg mange ekstremt relevante besøkende som er veldig interessert i dine spesielle produkter og tjenester. 

Når du så finner en rekke søkefraser som indikerer at de aktuelle besøkende er veldig interessert i tjenestene og produktene dine, kan trafikken disse søkeordene skaper generere like mange – om ikke flere – kunder enn de relevante søkeordene som det er langt flere søk på. 

Derfor vil søkeordsanalyse oftest inkludere et stort antall longtail-søk, som vi mener har et godt potensiale for å bringe svært kjøpelysten trafikk til nettstedet ditt. Fra den store listen over søkeord og søkefraser, kan vi nå

  • tilpasse strukturen på hjemmesiden din, slik at Google enklere kan se hvilke søkeord som regnes for viktigst
  • forbedre plasseringen i søkeresultatene for de søkeordene som du allerede har innhold om
  • bestemme hvilket innhold som skal utvikles på hjemmesiden, for at du skal ha størst mulig sjanse til å bli funnet på de søkeordene som folk faktisk bruker.

Vil du vite mer? Du er alltid velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende samtale.

Kontakt oss Kontakt oss Ring: 60 73 60 60, skriv: obsidian@obsidian.dk eller utfyld skjemaet under