Remarketing/retargeting

Facebook retargeting og Google Ads remarketing

Remarketing og retargeting gir deg muligheten til å målrettet få vist annonser i søkeresultatene på Google og Facebook til de som har besøkt hjemmesiden din nylig. Dermed kan du forlenge synligheten for potensielle kunder og minne dem om det de er interesserte i på hjemmesiden din. 

Det øker sjansene for at de vil vende tilbake, og kanskje foreta et kjøp hos deg, som de var i gang med å overveie da de besøkte hjemmesiden eller nettbutikken din sist. 

Det er svært få mennesker som kjøper noe den første gangen de havner på en hjemmeside eller nettbutikk. De undersøker ofte mulighetene og forlater siden igjen, for så å undersøke eventuelle alternativer. Det kan også være at de utsetter beslutningen til en annen dag og derfor kanskje aldri gjør noe med det. 

Det er her remarketing- som det heter hos Google – eller retargeting – som Facebook kaller det – kommer inn i bildet. Det er målrettede annonser som vises som bannere eller tekstreklamer til de som nylig har besøkt hjemmesiden eller nettbutikken din.

Annonsering kan målrettes ned til side eller produktnivå, for eksempel vise annonser for produktet som besøkende så på da de sist besøkte nettstedet.

Skreddersy din remarketingannonsering

Enten du bruker remarketing på Google eller retargeting på Facebook, gir det deg en rekke alternativer for å vise annonser. Du kan velge å vise annonser for alle som har:

  • besøkt hjemmesiden din
  • besøkt en spesifikk side, for eksempel en kategoriside i nettbutikken din
  • besøkt sider med en spesifikk struktur i webadressen
  • lagt en vare i kurven i nettbutikken, men ikke gjennomført kjøpet
  • oppholdt seg på hjemmesiden lengre enn et bestemt tidsrom
  • sett et bestemt antall sider på hjemmesiden.

Ved å blande de forskjellige alternativene på henholdsvis Google og Facebook, får du muligheten til å skreddersy et nettverk av annonser som kan utvide synligheten til nettsiden, nettbutikken eller merkevaren din til menneskene som nylig har besøkt deg. Du kan til og med flette sammen kampanjene for å vise forskjellige remarketingannonser på forskjellige frekvenser, avhengig av hvor lenge det er siden brukeren har besøkt deg. Mulighetene er mange, resultatene er ganske fantastiske og kostnadene er små. Så det er nesten umulig å unngå å bruke remarketing i din online markedsføring.

Remarketing med dynamisk innhold

For at du skal kunne vise bannerannonser for produktene som vises av besøkende, må AdWords-kampanjer og annonser opprettes for disse produktene og produktgruppene. Det er en enorm jobb å få satt opp. Her kan du dra nytte av den dynamiske remarketingfunksjonen til Google AdWords for automatisk å vise annonser for de riktige produktene basert på brukeratferden Google AdWords kan få fra Google Analytics for nettstedet ditt.

Herfra kan Google velge hvilke produkter og produktinformasjon som er mest relevant for tidligere besøkende. Her er det imidlertid viktig at produktkategoriene og produktene dine er riktig konfigurert i nettbutikken din og dermed også i feeden du bruker for å mate Google med produktbilder og produktinformasjon. Ellers kan du oppleve at Google velger noen elementer som ikke er relevante i det hele tatt. 

Remarketing med dynamisk innhold kan også settes opp for individuelle sider på nettstedet. Dette lar deg lage bannerannonser for de enkelte sidene på nettstedet og deretter vise dem til tidligere besøkende, i stedet for bare å vise en generell annonse for selve nettstedet eller merkevaren din. 

Kom enkelt i gang med remarketing og retargeting

Å dra nytte av det fulle potensialet ved remarketing og retargeting krever inngående kunnskap om mulighetene og praktisk erfaring med å sette det opp. Gjort riktig kan det gi deg en billig og veldig lukrativ markedsføring av nettstedet eller nettbutikken din, noe som garanterer deg mange bestillinger som du ellers ikke ville ha mottatt. Men hvis du gjør det galt, kan det også skade merkevaren og omdømmet ditt på nettet.

Derfor er det en god idé å velge en erfaren partner for AdWords- og Facebook-annonseringen din, som forstår potensialet ved remarketing og retargeting. Det kan vi gjøre hos Obsidian Digital. Så hvis du vil komme i gang med Adwords eller Facebook-annonsering eller ønsker bedre resultater og bedre avkastning på online annonsering, kan vi hjelpe deg med å få annonseringen din til å møte – og som oftest overgå – forventningene dine. Kontakt oss i dag og kjenn forskjellen!

Vil du vite mer? Du er alltid velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende samtale.

Kontakt oss Kontakt oss Ring: 60 73 60 60, skriv: obsidian@obsidian.dk eller utfyld skjemaet under