Lokal SEO

Lokal SEO (lokal søkemotoroptimalisering) går ut på å sikre deg de beste plasseringene i søkeresultatene når folk søker på ditt firmas bransje med angivelse av lokalområdet ditt. Så hvis du er en glassmester som bor i  Bergen og gjerne vil være sikker på at du kommer først i søkeresultatene når folk søker på «glassmester i Bergen», er det Obsidian Digital du skal kontakte.

På bakgrunn av en nøye analyse av nettsiden din, samt de geografiske områdene du ønsker å finnes på, kan vi utvikle en strategi for din lokale SEO. Denne vil til dels sikre en så høy plassering i lokale søk som mulig, og dels sikre at du kommer på kartvisningen i ditt lokalområde.

Kontakt oss derfor i dag og få en uforpliktende prat om å komme til topps i de lokale søkeresultatene.

Lokal SEO i praksis

Lokal søkemotoroptimalisering, eller bare lokal SEO, er disiplinen som sikrer deg de beste plasseringene i søkeresultatene når folk søker på din bransje, samt angir ditt lokalområde. Dette vil med andre ord si at dersom du har en glassmesterforretning i Viborg, og gjerne vil rangeres høyt på Gooles søkeresultater når noen søker på «glassmester Viborg», så er lokal SEO viktig for deg.

Obsidian Digital er spesialister på lokal SEO og tradisjonell SEO, og kan hjelpe deg og din bedrift til å nå til topps i Googles søkeresultater.

De menneskene som bruker Google til å søke på et spesifikt tema og et spesifikt sted har som regel et utgangspunkt og en interesse for at svaret og løsningen skal komme raskt til dem. Hvis du for eksempel søker etter “lokal seo”, og du er i København-området, vil du se Obsidian Digitals lokale søkeresultat.

lokal seo optimering

Ovenstående eksempel vitner om at det ligger en stor målrettethet og velvillighet for hurtige kjøp bak søk som dette. Derfor er det også god business å hente i å rangere høyt i Googles lokale søkeresultater. Hvis du har en bedrift som beskjeftiger seg i et geografisk avgrenset område, er derfor lokal søkemotoroptimalisering viktig for deg. Jo høyere bedriften din rangerer i Gooles lokale søkeresultater, jo mer trafikk kommer det på din hjemmeside. Og dette vil til slutt gi deg flere kunder.

Sånn jobber vi med lokal SEO

Hos Obsidian Digital lager vi en skreddersydd lokal SEO-strategi til bedriften din. Vi utarbeider denn på bakgrunn av en dyptgående analyse av hjemmesiden din, i tillegg til dine ønsker om hvilke geografiske områder du ønsker å finnes på.

Ut fra dette kan vi utvikle en strategi for din lokale SEO, som til dels sikrer deg en så høy plassering i lokale søkeresultater som mulig, og dels sikrer at du kommer med på kartvisningen i ditt lokalområde.

Kontakt oss i dag og la oss ta en en uforpliktende prat om hvordan bedriften din kommer til topps i de lokale søkeresultatene.

De viktigste faktorene for å optimalisere dine lokale søkeresultater

Det er flere ting som gjør seg gjeldende i forhold til høy rangering på Googles lokale søkeresultater. Mange SEO-faktorer går igjen i forhold til å toppe de generelle søkeresultatene, mens andre faktorer er spesielt viktige for å nå til toppen lokalt.

Opprett en Google My Business profil

En av forutsetningene for at Gooles søkemotor overhodet skal sette deg og bedriften din på kartet er at du har en profil på Google Plus Local. På denne må du være nøye på å angi informasjon som for eksempel kontaktopplysninger og beskrivelse av bedriften din. Googles søkemotor bruker disse opplysningene til å plassere deg geografisk, men også til å, i første omgang, rangere hjemmesiden din på de lokale søkeresultatene.

Synkroniser kontaktopplysninger

Deretter er det viktig at kontaktopplysningene dine er synkroniserte på alle mediekanaler der du og bedriften din er å finne. Det vil si at navn, telefonnummer og adresse er identiske på så vel Google Plus Lokal og Krak, som på Facebook og Trustpilot. Hvis disse opplysningene ikke er identiske kan Googles søkemotor få vanskeligheter med å sammenfatte disse henvisningene og plassere bedriften din, noe som til slutt vil ha negativ innflytelse på rankingen din.

Linkbuilding

Til det ovennevnte kan det tilføyes at synkronisering av kontaktopplysninger på diverse medier fungerer som en form for linkbuilding. Disse fungerer som online referanser – såkalte ’citations’. Jo flere citations du har, desto bedre vil du klare deg i Googles lokale ranking.

Utover dette er det viktig å lage en mer tradisjonell linkbuilding til hjemmesiden din. Det vil si at eksterne kilder skal linke til din hjemmeside. Ved lokal søkemotoroptimalisering gjedet at at hjemmesidene som linker til deg skal ha lokal geografisk relevans. Det vil si at du kan øke rankingen din i Googles lokale søkeresultater ved å få lokale kvalitetshjemmesider til å linke til din hjemmeside.

Vil du vite mer? Du er alltid velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende samtale.

Kontakt oss Kontakt oss Ring: 60 73 60 60, skriv: obsidian@obsidian.dk eller utfyld skjemaet under