Linkbuilding/Outreach

Omtale av og link til hjemmesiden din fra andre sider på nettet er viktig. Både for at mennesker og søkemotorer skal finne nettopp din bedrift. Samtidig betyr lenker til hjemmesiden mye for plasseringen i søkeresultatene.

I dag betyr kvaliteten og relevansen på sidene nettsiden din omtales på – og måten denne omtalen peger tilbake på nettsiden din på – masse for Googles vurdering av din side. Det stiller økende krav til kvaliteten på linkbuildingen om den skal telle mest mulig i Googles algoritmer.

Derfor foretar vi alltid nøye analyse av hvilke relevante linkbuilding-muligheter det finnes hos de ledende og respekterte mediene online, innenfor din bransje. Vi tar en nøye overvåkning av hvilke aktuelle og nye muligheter som oppstår, i likhet med at vi kan forstå utviklngen av relevant innhold de de ulike linkbuildingmulighetene.

Linkbuilding med Obsidian Digital

Vi er et SEO-byrå og vi setter standarden for god linkbuilding. Derfor foretar vi alltid en dyptgående analyse av hvilke relevante linkbuildingmuligheter som finnes hos de ledende og respekterte online medier innenfor din bransje. Vi tar en nøye overvåkning av hvilke aktuelle og nye muligheter som oppstår, i tillegg til at vi kan forestå utviklingen av relevant kvalitetsinnhold til de ulike mulighetene til linkbuilding. Vi tilbyr deg dermed en komplett løsning på bedriftens linkbuilding – en naturlig linkprofil, varierte og gode lenker, en stor linkkatalog, kompetente tekstforfattere, linkbuilding i takt med trender, måned etter måned.

Intern og ekstern linkbuilding

De ulike former for linkbuilding kan ulike ting og brukes forskjellig. Her kommer et sammendrag av de to mest brukte formene for linkbuilding:

Intern linkbuilding

Intern linkbuilding er begrepet som blir brukt for å guide de besøkende rundt på hjemmesiden din. Når du da lager en intern link betyr det at du linker fra en av dine egne sider til en av de andre sidene på hjemmesiden. Intern linkbuilding brukes derfor som en måte å skape overblikk og et naturlig ’flow’ på hjemmesiden, og holder på de besøkende lenger, for eksempel såpass lenge at det er enda større sjanse for at de fullfører et kjøp i nettbutikken din. Dermed er det fordeler å vinne, både for deg o dine besøkende når det gjelder intern linkbuilding. Videre har den interne bruken av lenker også innvirkning på Googles søkemotor. Bruken av lenker forteller her Google hvilke av sidene på hjemmesiden din som er viktigst, fordi det er disse det blir internt linket til flest ganger.

Ekstern linkbuilding

Med ekstern linkbuilding mener vi å skape lenker fra andre hjemmesider til ens egen, for å validere denne. Igjen er det viktig at den eksterne hjemmesiden og innholdet i artikkelen den blir linket fra er relevant i forhold til ens egen hjemmeside.
Ved ekstern linkbuilding er relevans og sammenheng avgjørende. Hvis de besøkende for eksempel klikker på en ekstern link, for å så nærmest umiddelbart forlate siden igjen, vil dette svekke søkemotoroptimaliseringen betydelig.

For Google vil dette indikere at siden de klikker seg inn på via linken ikke har skapt noen verdig for disse, og dette vil igjen ha en negativ effekt på hjemmesiden din. Det er derfor viktig at en link bidrar til verdi for de besøkende, da dette vil føre til høyere rangering for hjemmesiden din på Googles søkemotor.

Hvordan vurderer Google?

For å komme til topps på Googles søkeresultater må hjemmesiden din imøtekomme flere faktorer. Blant annet må du ha et godt innhold og gode referanser fra mange ulike kilder, i form av lenker. Kvaliteten på innholdet på hjemmesiden din er alfa og omega.

En av parameterne som Googles søkemotor rangerer hjemmesider etter er kvaliteten på innholdet på siden. Derfor må innholdet ditt være av høy kvalitet og være relevant for teamet det søkes på. Dessuten er lengden på innlegg/artikler/blogspots avgjørende for om Google finner disse som «egnet». En annen parameter er at sidene som linker til hjemmesiden din ligger på topp. Der Google tidligere prioriterte antall lenker til en hjemmeside, handler det nå i større grad om kvaliteten av disse linkene.

Det vil si at det ikke er nok at det blir linket til deg fra hvilken som helst side. Siden det blir linket til din hjemmeside fra, må være relevant og av høy kvalitet. Det er med andre ord kvaliteten på innholdet, både på din hjemmeside og hjemmesiden det linkes fra, samt hvilke og hvor mange hjemmesider som omtaler din hjemmeside når det skrives om det spesifikke emnet, som bestemmer rekkefølgen på Googles søkeresultater.

Er kvaliteten haltende, enten på hjemmesiden din eller på sidene de linkes til deg fra, ser Googles søkemotor dette med det samme. Det resulterer i et fall i rankingen på søkemotoren.

Vil du vite mer? Du er alltid velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende samtale.

Kontakt oss Kontakt oss Ring: 60 73 60 60, skriv: obsidian@obsidian.dk eller utfyld skjemaet under