Linkanalyse

Når Google skal vurdere hvilken plassering på søkeresultatene de ulike sidene på siden din har fortjent, ser de ikke kun på innholdet på nettsiden. De overveier alle SEO-faktorer, og en av de viktigste i den forbindelsen er hvilke nettsteder som linker til din, og på hvilken måte de gjør det.

Til dette formålet foretar Google en linkprofilanalyse av nettsiden din, og vurderer kvaliteten av de nettstedene som linker til din, samt hvorvidt de gjeldende lenkene ser ut til å ha kommet av seg selv, fordi du har gjort deg fortjent til det eller at du har kjøpt eller avtalt med den gjeldende siden.

Hos Obsidian Digital kan vi utføre den samme formen for linkanalyse og legge en strategei for hvordan du kan forbedre helhetsinntrykket Google får av nettsiden din, på bakgrunn av dine inn- og utegående lenker.

Linkanalyse hjelper din SEO

Når Google skal vurdere og rangere hjemmesiden din, og dermed avgjøre hvilken plass den fortjener i søkeresultatene, skjer dette på bakgrunn av mange faktorer. Viktige faktorer i søkemotoroptimaliseringen er innholdet og hastigheten på hjemmesiden din. Den mulig viktigste faktoren i søkemotoroptimalisering er likevel hvilke hjemmesider som lenker til din, og hvordan de gjør det. For å undersøke disse tingene nærmere foretar man en linkanalyse.

En linkanalyse går ut på å kartlegge og kvalitetssikre lenkene som fører tilbake til deg. Formålet med en linkanalyse blir da å optimalisere hjemmesidens rangering på Google og til slutt dermed utbytte.

Obsidian Digital setter standarden for god SEO. Vi foretar en omfattende linkanalyse og legger samtidig en strategi for hvordan du o virksomheten din forbedrer Googles helhetsinntrykk av hjemmesiden deres, på bakgrunn av dine inn- og utgående lenker.

Når har man bruk for linkprofilanalyse?

’Reglene’ for søkemotoroptimalisering er i konstant endring. En stor del av SEO tar utgangspunkt i linkbuilding, og derfor bør det utføres av profesjonelle. Mange bedrifter benytter seg av foreldede metoder til linkbuilding, som viser seg å gjøre mer skade enn nytte.

Dersom du, til tross for linkbuilding, ikke kan forklare de dårlige søkeresultatene dine, eller hvorfor Google straffer lenkene dine på grunn av kvaliteten, bør du få utført en linkanalyse.

Hos Obsidian Digital er vi alltid i forkant med de nyeste trendene innenfor søkemaskinoptimalisering, og Googles nyeste oppdateringer og krav til hvordan man når toppen av rangeringslisten.

Elementer i analysen

Hos Obsidian Digital tilbyr vi en dyptgående og nyansert linkanalyse. Våre analyser er tilpasset profilen til den enkelte bedrift, men inneholder hovedsakelig alltid elementer i og overveielser rundt: 

  • Ulike typer lenker og fordelingen herav
  • Tematisering av lenker
  • Innblikk og fordeling av lenker etter verdi, popularitet og tillit
  • Linkevekst
  • Analyse av ankertekster
  • Analyse og sammenligning av konkurrenter
  • Tapte lenker over tid
  • Gjenoppretting av feillenker
  • Oversikt over lenker med lenkestraff
  • Konklusjon

På bakgrunn av ovenstående punkter utvikler vi en fremtidsrettet linkbuildingstrategi til din bedrift og situasjon.

 

Vil du vite mer? Du er alltid velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende samtale.

Kontakt oss Kontakt oss Ring: 60 73 60 60, skriv: obsidian@obsidian.dk eller utfyld skjemaet under