Hastighetsoptimalisering

En stadig viktigere parameter i Googles vurdering av nettsiden din er hvor raskt nettsiden svarer. For på internett er det ingen som gidder å vente – og er siden din treg til å svare vil folk gå tilbake til søkeresultatene og klikke seg inn på en av konkurrentene sine linker.

Det har direkte skadelig innvirkning på plasseringen din i søkeresultatene og er nettsiden din meget treg kan du også risikere at Google markerer den med en advarsel om at nettsiden er treg – og da er det slettes ingen som klikker på søkeresultatet ditt lenger.

Obsidian Digital kan analysere hastigheten på nettsiden din og identifisere og optimalisere de parameterne som er med på å senke hastigheten.

Loading..

Du kjenner garantert til det selv. Du åpner Google får å få et svar her og nå. Du finner lynraskt en link, klikker, og så begynner siden å laste. Det var irriterende – for deg. Du er nemlig allerede på vei videre til et raskere nettsted, der du kanskje ender opp med å bruke pengene dine. 

La Obsidian Digital hastighedsoptimalisere hjemmesiden din og gå aldri glipp av en kunde igjen.

Hastighetsoptimalisering og brukervennlighet

Søkemotoroptimalisering og hastighetsoptimalisering går hånd i hånd. En stadig mer viktig parameter i Googles vurdering av en nettside er nemlig hvor raskt siden svarer. På nettet er det ingen som gidder å vente – og bruker en side lang tid på å svare, går folk tilbake til søkeresultatene igjen og klikker seg inn på en av konkurrentenes lenker. 

På samme måte er hastighetsoptimalisering lik konverteringsoptimalisering. En treg hjemmeside vil nemlig ofte bety at brukere som leter etter noe å kjøpe vil bruke pengene sine et annet sted, og konverteringsraten din vil falle. Derfor er en treg hjemmeside negativt, både for din rakning, dine bruker og din business. 

Optimaliser rankingen din på Google

Google er en streng dommer når det gjelder hastigheten til en hjemmeside. Google bruker nemlig tiden det tar å laste en side som parameter til å vurdere og rangere nettsider ut fra. Dermed har det en direkte skadelig innvirkning på din plassering i søkeresultatet om siden din er langsom. Er hjemmesiden din virkelig treig kan man til og med risikere at Google markerer den med et advarsel om at hjemmesiden er treg – og dermed er det slettes ingen som klikker på søkeresultatene dine lenger.

Hos Obsidian Digital har vi gått sammen med noen av de beste hastighetsekspertene i Danmark for å laget et unikt optimaliserings-framework til nettopp din nettsted. Vi analyserer hastigheten på nettsiden din og identifiserer og optimerer parameterne som er med på å senke hastigheten. Dermed oppnår du enkelt og effektivt en høyere ranking på Google.

Med hjelp fra Obsidian Digital kan du derfor både oppnå flere kunder som blir på hjemmesiden din lenge nok til å foreta et kjøp, samt bedre ranking på Google.

Dette kan du selv gjøre

Lastetiden for en hjemmesiden skal holdes under to sekunder, om mulig gjerne ett sekund, for å bli respektert på Googles rankingsystem. Her får du et par gratis tips til hva du selv kan gjøre for å hastighetsoptimalisere hjemmesiden din:

  • Komprimer bildene dine

Den første tingen du kan gjøre for å hastighetsoptimalisere hjemmesiden din er å komprimere bildefilene dine. Komprimering av bilder betyr å gjøre filene mindre enn de egentlig er. Faktisk er det enkelt å gjøre bildefiler mindre, uten at det går utover kvaliteten. Ved å komprimere bildefiler frigir du mer ’plass’ som hjemmesiden ikke trenger å bruke tid på å hente. På den måten blir den raskere.

    • Lazy loading

    Lazy loading betyr at man kun henter de filene kunden kan se og trenger her og nå. Dermed optimaliseres hastigheten på hjemmesiden, da loadingtiden spres ut og hjemmesiden laster etter hvert som den besøkende beveger seg rundt på den. Lazy loading kan brukes på bildefiler, video og annet innhold på hjemmesiden.

    Vil du vite mer? Du er alltid velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende samtale.

    Kontakt oss Kontakt oss Ring: 60 73 60 60, skriv: obsidian@obsidian.dk eller utfyld skjemaet under