Google Shopping

Google Shopping er en enestående mulighet til å få vist produktene dine direkte i søkeresultatene på Google. Produktene vises med bilde og pris på relevante søke, der det opprettes produkter i Google Shopping.

Google Shopping er uavhengig av Google Ads og er derfor en fantastisk mulighet til å få ekstra oppmerksomhet i søkeresultatene – både gjennom visning av dine Google Ads-annonser, Google Shopping-produkter og de organiske søkeresultatene dine. Samtidig kan du – i motsetning til Google Ads – få vist annonser for flere produkter i samme søk.

Profesjonelt Google Shopping Byrå

Google Shopping-annonser er betalte annonser, og er karakterisert som de annonsene som har bilde av produkter og priser, og som ofte sees i toppen eller på høyre side av Googles søkeresultater. Google Shopping er derfor et effektivt verktøy for at du som forhandler skal få ekstra oppmerksomhet rundt produktene dine, ved at disse vises direkte i søkeresultatene på Google. 

Hos Obsidian Digital kan vi hjelpe deg med oppsett av den mest effektive Google Shopping-kampanjen og samtidig sikre at du alltid får optimalt utbytte av din Google Shopping-annonsering. 

Sånn fungerer Google Shopping

Google Shopping fungerer ved produktene dine vises med bilde og pris på relevante søk, der det er opprettet produkter i Google Shoppings annonsenettverk. Når brukere klikker på annonsene dine ledes de direkte til produktsiden på hjemmesiden din. På den måte er et direkte salg mer sannsynlig enn ved bruk av andre former for annonser. 

I likhet med Google Ads auksjoneres de ulike søkeord og vendinger til høyeste pris. På samme måte betales det en pris for hver gang noen klikker på en annonse. Denne annonsen fører kunden videre, enten til den gjeldende landingssiden til produktet på hjemmesiden/nettbutikken eller til den Google-hostede landingssiden. 

Derfor gjelder prinsippet om CPC (Cost Per Click) også via Google Shopping-annonser, akkurat som det gjør via Google Ads-annonser. CPC henviser til hvor mye du er villig til å betale per klikk. Denne prisen fastsettes ved opprettelsen av en Google Shopping-kampanje. 

Med hensyn til CPC er Google Shopping innrettet på den måten at du alltid betaler det minste beløpet som kreves for å innhetne og rangere over den annonsøren som ligger like under deg. Derfor vil du som oftest måtte betale under maksbudet ditt. 

Fordelene ved å bruke PLA

Totalt sett kan du bruke Google Shopping for å synliggjøre produktene og bedriften / merkevaren din på nettet. I tillegg kan Google Shopping-annonser ha en positiv innvirkning på virksomheten din ved å:

  • Promotere varelageret ditt
  • finne nye og potensielle kunder
  • detaljhandelorientert kampanjestyring
  • større forbruk
  • effektiv rapportering
  • booste trafikken til hjemmeside din

Google Shopping-annonser er mer end tekst- og bildeannonser. Denne formen for annonser gir de potensielle kundene dine et solid utgangspunkt for et kjøp, ved å vise både bilde av produktet, prisen, nettbutikken din og/eller butikkens navn. 

Les også: Vi har skrevet denne Google Shopping guide, hvis du selv vil sitte med det.

Ved hjelp af Google Shopping har mange virksomheter opplevd en økning i deres CTR (Click Through Rate), også sammenlignet med bruk av utelukkende tekstannonser.

Google Shopping vs. Google Ads

Google Shopping er uavhengig av Google Ads og derfor en opplagt mulighet for å få ekstra oppmerksomhet i søkeresultatene. Dette muliggjør at du kan få vist Google Ads-annonsen din side om side med din Google Shopping-annonse og organiske søkeresultater. Til forskjell fra Google Ads muliggjør Google Shopping-annonser at du kan få vist flere produkter under samme søk.

Sånn jobber vi med PLA

Hos Obsidian Digital kan vi hjelpe deg med den mest vellykkede Google Shopping-kampanjen. På bakgrunn av markeds- og søkeordsanalyser, samt den spesifikke målsetningen til bedriften din, planlegger og utfører vi den beste strategien for deg.

Hos Obsidian Digital kan vi hjelpe deg med den mest effektive Google Shopping-kampanjen og sikre at du alltid får optimalt utbytte av din Google Shopping-annonsering.

Fyll ut skjemaet med en kort beskjed, og vi vil komme tilbake til deg så snart som mulig.

Vil du vite mer? Du er alltid velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende samtale.

Kontakt oss Kontakt oss Ring: 60 73 60 60, skriv: obsidian@obsidian.dk eller utfyld skjemaet under