B2B Marketing

Øk rekkevidden på dine oppsøkende salg, slipp kalde telefoner og få mye bedre kvalifiserte leads å jobbe med. Høres det ut som et drømmescenarium for ditt salgsarbeid? Les videre og få oppskriften på hvordan du optimaliserer B2B-markedsføringen din med en rekke smarte online markedsføringsverktøy!

Den store utfordringen ved B2B- i forhold til B2C-markedsføring er den betydelig lengre beslutningsprosessen.

I forretningslivet foretar man ikke impulskjøp. Hvert eneste innkjøp er nøye overveiet, og i forkant av kjøpet undersøkes de ulike konkurrerende løsningene inngående, så vel som at mulighetene for å få tilpasset løsningen til den enkelte virksomhet undersøkes nærmere.

Derfor er hele beslutningsprosessen og innsalgstiden, fra den første innledende kontakten frem til salget til slutt lukkes, mye lenger enn når vi snakker om B2B. Samtidig er den også meget ressurskrevende, da hvert kundeemne skal passes og pleies gjennom hele beslutningsprosessen – og ett enkelt feiltrinn eller en glemt oppfølging kan kaste måneder med arbeid rett ut av vinduet.

Alle selgere hater kalde telefoner

De fleste B2B-salg er resultatet av en lang og seig prosess som starter med det alle selgere hater: Kalde telefoner. Det er en selgerbetegnelse for å ringe opp vilt fremmede firma, som selgeren ikke engang vet om er interessert i produkter eller tjenester som hans firma selger. Den største utfordringer er å få tak i den riktige kontakte i firmaet, som har – om enn kanskje kun perifer – interesse for de produkter og tjenester som dere selger.

Det er et veldig møysommelig arbeid, fordi det oftere fører til at selgeren blir feid av, enn at det blir gjennomslag til en potensiell kunde, som bare så varmt at det kan være et lite håp om at det aktuelle firmaet over tid utvikler seg til en kunde.

Samtidig er det enormt slitsomt fordi man som selger må være rask til å gripe de små ledetrådene som personen i den andre enden gir, for å holde samtalen gående og trekke den i retning av årsaken til at du som selger ringte.

Derfor setter de fleste firmaer inn et telemarketingbyrå til å foreta de innledende oppringningene. Det sparer de interne selgerne for alt det trivielle arbeidet. Til gjengjeld gir det kanskje ikke det beste bildet av det firmaet som telemarketingbyrået ringer for. Men det sørger for en innledende kvalifisering av potensielle kunder. Deretter kan de interne selgerne ta over disse kundene, uansett hvor mikroskopisk interesse den gjeldende kontakt har gitt uttrykk for, vedrørende å høre mer om produktet eller tjenesten du forsøker å selge.

Øk det innledende salgsarbeidet med over 500 % uten å røre en finger

På en god dag kan en telefonselger kanskje rekke å ringe og bearbeide maksimalt 20 potensielle kunder. Ofte ringer de forgjeves, fordi den personen man skal ha tak i kanskje er i møte eller har en årvåken resepsjonist eller kollega som spotter den typen selgere allerede ved den innledende presentasjonen i telefonen.

Med ved å sette strøm på – eller kanskje nærmest digitalisere – telefonsalget ved å flytte det online, kan du kanskje øke innsatsen med både 500, 600 – ja, kanskje 1000 %, uten at noen trenger å røre en finger eller det er behov for å bruke telefonsalgressurser fra et kundesenter!

Vil du vite mer? Du er alltid velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende samtale.

Kontakt oss Kontakt oss Ring: 60 73 60 60, skriv: obsidian@obsidian.dk eller utfyld skjemaet under