Analyse

Konseptet webanalyse handler om å effektivisere nettstedet ditt og markedsføringen ut fra et innblikk i adferden til de besøkende på din hjemmeside, via automatiserte prosesser.

Vi vil gjerne lære deg å kjenne

Men for at vi skal kunne det må du først kjenne seg selv. Det er viktig å kjenne sitt ståsted og ha definert bedriftsidentiteten sin, før man kan bevege seg videre inn i webanalyseprosessen.

Derfor jobber vi hos Obsidian Digital mye med å lære å kjenne alle kroker av bedriften din før et samarbeid. Neste steg er nemlig å definere formålet med hjemmesiden din.

FORMÅL

Hvis du for eksempel driver et firma som selger t-skjorter, og har en tilknyttet nettbutikk, må hovedformålet med hjemmesiden din være å selge (flere) t-skjorter.

Hos Obsidian knytter vi i denne prosessen ofte en rekke delmål til selve hovedformålet, for å få et grundig innblikk på alle emnene. I nettanalysen vurderer vi derfor også delmål som f.eks.:

  • å tiltrekke potensielle kunder via nye markedsføringstiltak som skal få dem til å klikke seg inn på hjemmesiden din
  • å engasjere potensielle kunder gjennom et relevant innhold på hjemmesiden din
  • å forsøke konverteringsoptimalisering, for eksempel via en omdirigering av hjemmesidens forside
  • å holde fast på eksisterende kunder, ved å implementere lojalitetsskapende features på hjemmesiden, som for eksempel å kunne abonnere på nyhetsbrev.

Vi følger utviklingen din tett

Hos Obsidian Digital vet vi at man får det beste resultatet ved å vurdere så mange faktorer og scenarier som mulig. Vi vet imidlertid at det kan være vanskelig å finne og holde styr på all informasjonen man skal bruke, for å oppnå de beste resultatene online.

Derfor kan Obsidian Digital hjelpe deg med å sette opp det gratis analyseverktøyet Google Analytics eller Google Tag Manager, så du løpende kan følge utviklingen og se utbyttet av trafikken til de besøkende, og eventuelt nye tiltak på hjemmesiden din.

Måling

Neste steg i webanalysen er å måle både hovedformål og også definere delmål. Med andre ord handler dette punktet om å måle hvor god din hjemmesiden er til å oppfylle delmålene, med henblikk på å oppfylle det overordnede hovedformålet.

Hoveddelen av målingen skal selvfølgelig tas av konverteringsraten. Dette tallet forteller noe om hvor mange av de besøkende på hjemmesiden som ender opp med å kjøpe dine produkter eller tjenester. I tillegg er det også verdifull informasjon å hente i tallene som beskriver delmålene dine.

Vi kjenner deg og bruker det i vårt arbeid

Hos Obsidian Digital tar webanalysene våre utgangspunkt i dyptgående undersøkelser av din hjemmeside, nettbutikk og/eller merkevarer, samt kjennskapsgraden til disse i form av plassering på søkeresultater og linkprofil på nettet og aktivitet på sosiale medier.

Analyse

Dersom en analyse viser at din innsats på markedsføringsområdet og/eller innhold på hjemmesiden ikke lever opp til forventningene. For å lage en ny handlingsplan er det nødvendig å dyppe dypere ned i dataene som målingene dine har gitt, for å forklare hvorfor forventningene ikke er innfridd.

I denne delen av webanalysen inkorporerer vi hos Obsidian Digital alle tenkelige variabler. Vårt fokus ligger derfor på informasjon omkring innhold, trafikkilder, navigasjonsmønster, søk internt og holdninger som de besøkende uttrykker på hjemmesiden, for eksempel i forbindelse med en avstemming.

I prosessen rundt webanalyse inngår flere viktige faktorer:

  • For det første skal du ha en klar idé rundt formålet med hjemmesiden din.
  • For det andre skal du ’måle’ hjemmesiden utfra tidligere nevnte formål for,
  • Å kunne analysere funnene dine og kartlegge punkter til forbedring.
  • Til slutt en viktig faktor for webanalyse, å bruke den oppnådde innsikten til å optimere hjemmesiden.

En webanalyse er derfor ikke en prosess man gjennomfører én gang. For å alltid være på forkant med de besøkende, og dermed optimalisere og forbedre utbyttet av hjemmesiden sin, er det viktig å gjennomføre regelmessige webanalyser.

La Obsidian Digital foreta regelmessige webanalyser av hjemmesiden din, og vær i forkant av de tingene som kan sees på bunnlinjen.

Vi optimaliserer deg

Siste steg i en webanalyse omhandler hvordan ens formål best kan realiseres. På bakgrunn av den oppnådde kunnskapen i forrige steg av webanalyseprosessen kan Obsidian Digital optimalisere konverteringsraten på hjemmesiden din, slik at kundene i større grad går fra å være potensielle til permanente.

Optimalisering

På dette stadiet av webanalysen har du nå identifisert noen problemer og/eller steder med plass til forbedring og optimalisering. Nå skal alle resultater og ny innsikt utføres og realiseres på hjemmesiden din.

Å optimalisere en hjemmeside kan være en uoverskuelig og vanskelig teknisk prestasjon – la Obsidian Digital gjøre det for deg.

Fyll ut kontaktskjemaet under og vi kontakter deg snarest!

Vil du vite mer? Du er alltid velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende samtale.

Kontakt oss Kontakt oss Ring: 60 73 60 60, skriv: obsidian@obsidian.dk eller utfyld skjemaet under